Zo maak je een pompoenschaapje

Nodig

Wol, karton, schaar, lijm

 

Pompoen

Maak eerst een pompoen. Dat doe je door uit karton twee cirkels te knippen met een gat in het midden. Het formaat van de cirkel bepaalt hoe groot je pompoen wordt. Leg de cirkels op elkaar en bind de draad er met een knoopje omheen vast. Daarna wikkel je de wol om de cirkel heen, tot je geen karton meer ziet. Hoe dikker je wikkelt, des te dikker wordt je pompoen.

 

Ben je klaar met wikkelen? Steek dan ergens de onderste punt van een schaar tussen de twee cirkels in. Houd je duim stevig op de wol in het gat en knip alle wikkelingen door. 

Neem nu een nieuwe draad en trek die tussen de twee cirkels door. Trek stevig aan en knoop vast. Je pompoent is klaar.

 

Kop en benen

Knip het koppetje van het schaap uit het zwarte papier en plak dit vast op de pompoen. Plak hier weer de oogjes op. De pootjes knip je ook uit het zwarte karton.

 

Tip: geen zwart karton? Misschien heb je wel zwarte verf in huis!

 

Makkelijk schaapjes tekenen voor een slinger

Nodig

Pen of stift, wit papier, schaar, stukje touw of wol

 

Stap 1

Teken het hoofd van je schaap. Bedenk of je een rond hoofdje wil of misschien een langwerpig. Teken daarna de mond en de oogjes. Houd het eenvoudig!

Stap 2

Maak het hoofdje compleet met een wolkenkapsel en opkrullende oortjes. Vervolgens kun je een lijfje om het hoofd heen tekenen > eigenlijk is het een grote wolk. De beentjes zijn het leukst als je ze onderaan wat breder tekent.

Stap 3

Herhaal de tekening een paar keer zodat je meerdere schaapjes hebt. Pak een schaar en knip de schaapjes uit. Tot slot kun je de schaapjes aan een touwtje bevestigen zodat je een schapenslinger hebt.

 

Idee: Leuk om boven een kerststalletje op te hangen!