Zelfgemaakte kerstthee

Stel het je voor: een lekker kopje dampende kerstthee en dat de kamer ruikt naar kaneel, sinaasappel en vanille! En dat je dan het KerstWandelTheater gaat 'lopen' ...

Ingrediënten:

  • gedroogde sinaasappelschil 
  • gedroogde rozenblaadjes
  • 1 kaneelstokje
  • een paar kruidnagels
  • zwarte thee (of bosvruchtenthee)
  • 1 vanillestokje

 

Zo maak je het: 

De gedroogde sinaasappelschil is makkelijk te maken door met een dunschiller een sinaasappel te schillen. Zo min mogelijk wit mee schillen; dit is namelijk het bittere gedeelte van de schil! Knip het daarna alvast in kleine stukjes, want als de schil eenmaal gedroogd is, is het lastiger in stukjes knippen.

 

Ook de kruidnagels en het kaneelstokje moeten fijn worden gemaakt. Het handigst is om het in een plastic zakje te doen en dan te verpulveren, bijvoorbeeld door er met een deegroller overheen te rollen. Een hamer werkt vaak ook... Het vanillestokje moet je opensnijden en dan in kleine stukjes knippen. Verlies vooral niet het plakkerige poeder aan de binnenkant, dit is juist waar de vanillesmaak in zit! De rozenblaadjes kun je ook wat fijner knippen of je laat dat, als je dit mooier vindt. 


Het is nu misschien niet zo makkelijk om losse thee en rozenblaadjes te kopen. Je kunt natuurlijk als alternatief english breakfast thee kiezen voor de basis. En ook zonder rozenblaadjes zal de thee behoorlijk naar kerst smaken!

 

Tip: meng de thee en doe het in een leeg potje. Lintje erom en je hebt een super lekker én persoonlijk cadeautje! Je kunt uiteraard ook nog een mooi etiket maken voor op het potje.