Scène voor scène

Kijk de opening door kinderburgemeester Ruben Mourik:

 

Ontsteek voor je verder gaat een lichtje voor iedereen die aanwezig is. Leuk als je een kaarsje in een lichtpotje kunt zetten, maar natuurlijk kan een ander lichtje ook.

Kijk scène 1:

Neem het lichtpotje (of meerdere) en loop met elkaar naar de andere kant van de woonkamer

Kijk scène 2:

Voordat we verder gaan: heb jij ook wel eens, net als Jozef en Maria, heel erg naar iets uitgekeken, naar iets verlangd? Deel het kort met de anderen die aanwezig zijn of sta er voor jezelf even bij stil.

 

Kijk scène 3:

Heb vertrouwen Jozef! zei ze. Dat is nogal wat, vind je niet?

Trek je jas aan en neem de lichtpotjes mee naar buiten. 

Kijk vlak voor je deur (binnen de wifi-zone) scène 4:

Loop met elkaar een korte wandeling/ blokje om van een paar minuten. Het mag een heel stuk korter dan de reis van Nazareth naar Bethlehem... Lukt het om het lichtje mee te nemen 'op reis' ?

 

Kijk scène 5 als je net weer terug bent in huis/ in de hal:

Installeer je weer in de woonkamer. Een nachtje slapen voor je verder gaat, is vast niet nodig. Maar een kopje kerst-thee erbij pakken is vast lekker.

 

Ben je voorzien > Kijk scène 6:

Soms kun je iemand helpen met iets kleins, zoals hier de eenvoudige slaapplek in de stal. Is er iemand die jij zou kunnen helpen met een klein gebaar? Deel het kort met de anderen die aanwezig zijn of sta er voor jezelf even bij stil. Misschien kun je het deze week wel echt doen ook?

 

Kijk scène 7:

We zagen het, Jezus heeft het getroffen: Jozef en Maria willen dat hij het goed heeft. Fijn als er iemand is die voor jou zorgt en ook fijn als er iemand is voor wie jij kan zorgen!

 

Verder naar scène 8:

Kijk naar het vlammetje van je lichtje. Denk aan fenomenaal. Zoek een moment de stilte op en laat het indruk op je maken...

 

Kijk scène 9:

Cadeaus als wierook, goud en mirre liggen waarschijnlijk niet binnen bereik, maar een kaartje sturen aan iemand om een hart onder de riem te steken dát lukt vast wel!

 

Dan is er tot slot nog scène 10:

Neem je glas of je mok en hef het hoog: op vrede en vrijheid!


De prijsvragen nog een keer op rij:

Kerstliederen-Prijsvraag

Na iedere scene klinkt muziek van steeds een ander kerstlied >>> Welke liederen herken jij? Stuur je antwoord in volgorde vóór 27 december 2020 naar mail@kerstwandeltheatergouda.nl. De beste inzending belonen we met een kwt-aardigheidje.

 

Schapen tellen

Ben je 12 jaar of jonger? Tel dan de schapen die je tussen de scènes door ziet. Hoeveel zie jij er? Stuur je antwoord vóór 27 december 2020 naar mail@kerstwandeltheatergouda.nl. Vergeet niet je naam en leeftijd te vermelden. Is je antwoord goed, dan maak je kans op een kwt-aardigheidje!

 

Kleurwedstrijd

Heb je het KerstWandelTheater 'gelopen'? Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen nog nagenieten met een kleurplaat. En ja, daar kunnen ze een kwt-prijsje mee winnen!!! Maak een duidelijke foto van de ingekleurde kleurplaat en stuur deze vóór 27 december 2020 naar mail@kerstwandeltheatergouda.nl. De kleurplaat vind je op de inspiratie-pagina