Kerst wil je samen vieren

Veel mensen verwachten dit jaar de feestdagen alleen door te brengen. Eenzaamheid ligt op de loer. Dat is in ieder geval wat afgelopen week een aantal keren te lezen was in het nieuws. Google er maar eens op.

 

Kom in actie

Gelukkig geeft het mogelijkheden. Want verwachtingen heb je over dingen die nog niet zijn. En het is nog geen kerst en dus is het ook nog geen eenzame kerst... We kunnen er nog iets aan doen!

Wees voorbereid en voorkom eenzame feestdagen voor jezelf of voor anderen. Kom in actie!

 

Tips voor een samen-kerst

Maar wat kun je dan? Er is een heleboel te verzinnen. Maar het komt eigenlijk allemaal neer op doen. Niet afwachten maar doen. Als je er even bij stilstaat, dan bedenk je wel iets. Moet het origineel zijn? Welnee! Het mag écht zijn!

Dit is wat wij bedachten:

>>> Zoek anderen op. Wacht niet af. Doe een kaart in de bus bij de buren en nodig elkaar uit. Of je nu die ene alleen bent of die ene van een groot huishouden. Laten we zorgen voor elkaar en elkaar opzoeken. Moet dat meteen een heel kerstdiner zijn? Welnee, een stuk chocolade en een kop thee zijn al fijn.

>>> Bezoek een bijeenkomst of een viering. Van een kerk of een buurthuis. Er zijn veel corona-proof initiatieven, zo is het samen eten misschien wel via beeldbellen en zo is ook het KerstWandelTheater dit jaar online via filmpjes via deze website te beleven.

 

Kerst wil je samen vieren

Heb jij ook iets bedacht? Laat het weten! Want kerst wil je samen vieren en er kunnen geen tips te veel zijn tegen eenzaamheid.